JavaScript eller Flash stöd saknas för att visa det här Flash-objektet.

Ren energi. Rent vatten. Och ett ständigt fokus på att ta vara på vår värld och dess resurser. Det är kärnan i vår verksamhet.

Malmberg är ett svenskt miljöteknikföretag inom biogas, geoenergi, vattenrening, borrning och miljöhantering. Vi utför uppdrag både på den svenska och på den internationella marknaden. Allt vi gör, gör vi för en bättre miljö. Och bidrar samtidigt till att vår planet blir lite bättre att leva på.

 


 


Vi ses på Elmia i Jönköping!


Välkommen att upptäcka våra lösningar för ren energi och rent vatten på VA-mässan på Elmia i Jönköping 30 september–2 oktober.

Vi visar vår kompetens och långa erfarenhet inom vattenrening, biogas, borrning, geoenergi och service i monter B02:60.

Registrera dig direkt genom att klicka på bilden här bredvid!

 

 


 

Möt oss på Key Energy i Rimini!


Välkommen till Key Energy, Italiens ledande energimässa, där du får veta mer om våra lösningar för uppgradering av biogas. Vi finns på plats i Italien 5–8 november.
 Välkommen till vår monter 21B18 i Hannover!


På en av årets största, internationella mässor för innovativ energiförsörjning visar vi varför vi är marknadsledande i Europa inom uppgradering av biogas. I vår monter 21B18 presenterar vi bland annat vår egenutvecklade lösning Malmberg COMPACT. Vi ses på EnergyDecentral i Hannover 11–14 november!


 

Första halvåret framgångsrikt för Malmberg Biogas
 

Årets första order kom redan i januari från brittiska Wessex Water, som beställde en Malmberg COMPACT® GR20 uppgraderingsanläggning. Och beställningarna har fortsatt att strömma in.

Ytterligare en anläggning ska levereras till Storbritannien, två till Norge, två till Sverige och tre till Danmark, varav en har en uppgraderingskapacitet på hela 3 000 Nm3/h. Marknaden vill ha ren energi och vi är glada att vår beprövade teknologi uppfyller de behov och önskemål som finns hos kunder runt om i Europa.Klaipeda i Litauen – en av Europas mest avancerade dricksvattenanläggningar


Den 6 december invigdes det nya vattenreningsverket i Klaipeda, Litauen. Malmberg Water AB har tillsammans med en litauisk byggare levererat reningsverket som en totalentreprenad. 

Kapaciteten för reningsverket är 21 600 m3/d, vilket innebär att hela Klaipeda med ca 180 000 invånare kan förses med rent vatten nu och i framtiden. Läs mer om Klaipedas nya dricksvattenverk.


 

"God ambassadör för svensk industri"


Så lyder en del av motiveringen till Malmberg Water, årets vinnare av South Sweden Cleantech Award 2013.

"Vi är mycket glada och stolta över att vi har blivit uppmärksammade för våra framgångar inom biogasområdet", säger företagets vd Johan Möllerström.

På bilden provar han den elcykel som ingick i priset. I bakgrunden Lats Gunnarsson, prisutdelare och ordförande i Sustainable Business Hub.Satsning på den brittiska marknaden ger resultat


Sommaren 2014 är det premiär för vår första biogasanläggning i Storbritannien, en Malmberg COMPACT® GR14XL, som levereras till Severn Trent Water. Anläggningen kommer att uppgradera 1500 m3 biogas i timmen och blir den största i sitt slag i landet. Den uppgraderade biogasen kommer att injiceras i naturgasnätet.

"Den unika prestanda som våra 65 anläggningar runt om i Europa levererar och vår erfarenhet inom området har banat väg för den här möjligheten", säger Erik Malmberg, Export Director.

Uppdraget är ett samarbete med Imtech UK.

 Samarbete säkrar danska biogasanläggningar


"Det är mycket viktigt för oss att våra anläggningar från starten kan utnyttja den mest optimala teknik som finns på marknaden", säger Bionaturgas Danmarks vd Hans Duus Jørgensen med anledning av det tvååriga ramavtal bolaget ingått med Malmberg Water om leverans av bolagets biogasanläggningar. På bilden syns ledande representanter för Bionaturgas Danmark och Malmberg Water. Läs pressreleasen om ramavtalet.

 Historiskt svenskt-kinesiskt samarbete om biogas


Malmberg Waters vd Johan Möllerström och Hainan Shenzhous ordförande Luo Hao Fu skakar hand efter att ha tecknat ett historiskt avtal om leverans av biogasteknologi till Kina. Anläggningen ska producera förnybart fordonsbränsle och tas i drift i juli 2013. Läs pressmeddelandet.


 

Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001, miljöcertifierade enligt ISO 14001 och arbetsmiljöcertifierade enligt OHSAS 18001:2007.

 


 

 

 

Läs mer om Malmberg

 


 

Absolut Vodka på djupet! Läs artikeln i Kristianstadbladet om den avancerade borrningen som vi utför för Absolut Company i Åhus.

 


 

 
Malmberg tar ut svängarna i pressen
 

Läs artikeln i Borrsvängen nr 2, 2014 om familjeföretaget Malmberg, brunnsborrningen och geoenergikompetensen.Ännu ett fantastiskt år för ren energi och rent vatten
 

CEO Per Malmberg har all anledning att vara nöjd med året som gick. Läs mer om 2013 här.


 

Läs om två av våra stora borrningsprojekt i GeoDrilling International
40 procent mer biogas till Uppsala!


Tack vare den nya anläggningen från Malmberg kan Uppsala Vatten och Avfall öka produktionen 40 procent och förse Uppsalas alla gasbussar som kör i stadstrafik med biogas. Läs mer om biogasanläggningen.Banbrytare i England


Injicering av biometan i naturgasnätet är ett nytt koncept i England. Imtech och Severn Trent Water bygger nu en sådan anläggning i Minworth. Läs artikeln i WET News om Malmbergs vattenskrubbningssystem som valdes ut som den bästa lösningen.Malmberg Water Kaunas årets Gasellföretag 2013 i Litauen
 

Vi gläds med våra medarbetare i Litauen, som har bidragit till att företaget fick utmärkelsen årets Gazellföretag 2013. Dessutom är Malmberg Water Kaunas ett av Litauens mest kreditvärdiga företag.Malmberg säkrar Göteborgs vatten med UV-ljus
 

Klicka på bilden och se inslaget från TV4.
 Vi levererar geoenergi till Nordens första miljöklassade stadsdel
 Läs mer om bergvärmeprojektet i kvarteret Masthusen i Malmö.Skicka fakturor digitalt. Ny service för dig som är leverantör.


Här hittar du instruktioner och rätt e-postadresser.Nu börjar JET-Master snart sin vårturné
 

Vill du också ha din din brunn frisk och fräsch med full kapacitet, välkommen att kontakta vår säljare på Malmberg Borrning Anders Jiderholt, 044-780 19 22. Läs mer om JET-Master.Vi tror på rent vatten till alla!


     Vi samarbetar med 

      

Klicka på logotyperna så kan du läsa mer om våra samarbetspartner.